Tortillas bröd

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

lätt att göra

Ingredienser

  • 7½ dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk olja
  • 1 3/4 dl fingervarmt vatten
  • 1½ dl kokhett vatten
  • Instruktioner

    Blanda de torra ingredienserna i en bunke tillsätt oljaoch det fingervarma vattnet arbeta sedan in så mycket av det kokheta vattnet att du får en fast deg dela degen i 12 bitar täck dem genast med plastfolie så de inte torkar kavla ut varje bit med lite majsmjöl lägg kakorna ovanpå varandra med mjöl i mellan så dom inte fastnar i varandra täck med folie hetta upp en stekpanna helst av gjutjärn grädda kakorna ca ½ minut på var sida trava dom på varandra och täck över med bakduk eller aluminiumfolie så de håller sig fuktiga och varma.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd
    Även i Sverige börjar det bli allt vanligare med bröd till maten. Men...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben