Tortillaskal med biffsallad

Serverar: 4 portioner

En lunchsallad som är lätt att göra och som både ser ut och smakar som om den vore hämtad från den bästa mexikanska restaurang.

Ingredienser

  • 450 g plankstek, putsad och tunt skivad
  • 4 tortillas, 22 cm i diameter
  • 1 msk olja
  • 1 tsk chilipeppar
  • ½ strimlat isbergssalladshuvud
  • 1 utkärnad och hackad tomat
  • ½ dl riven ost, 16%
  • Marinad
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl salsa
  • ½ dl färskpressad limesaft
  • 1 tsk stark mexikansk chilisås
  • Instruktioner

    1. Börja med att förbereda marinaden. Skala och hacka den gula löken fint. Blanda lök, salsa, färskpressad lime och chilisås väl. Sätt ½ dl av marinaden åt sidan. Lägg ner biffskivorna i resten av marinaden. Täck över med plastfolie och låt dra i kylen 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj fyra portionsformar som rymmer 250 g var, med olja. Smörj ena sidan av tortillan med olja. Strö chilipeppar över tortillan på den oljade sidan. Placera tortillan i portionsformarna och baka i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna helt.
    3. Hetta upp 1 tsk olja på medelvärme i en teflonstekpanna. Bryn det marinerade köttet tillsammans med den ½ dl marinad som är sparad. Bryn köttet tills det är genomstekt, ca 5-10 minuter.
    4. Lägg sallad i tortillakorgarna. Lägg i det brynta köttet och strö över hackad tomat och riven ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben