Toscapaj med svarta vinbär

Serverar: 10 portioner

En god kontrast mellan vinbären och det söta toscatäcket.

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 5 dl svarta vinbär
  • 100 g nötkärnor
  • 1 påse mandelspån, 35 g
  • 75 g smör eller margarin
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till botten i en matberedare eller för hand. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
    2. Tryck ut degen i en form, gärna med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Fäst en remsa av aluminiumfolie runt kanten.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 10-15 minuter. Ta bort folieremsan och låt kallna.
    4. Fyll bottnen med rensade svarta vinbär. Hacka nötterna grovt. Blanda dem med övriga ingredienser till fyllningen i en kastrull.
    5. Smält och sjud på svag värme, den får inte koka! Bred glasyren över bären och grädda i 225 grader ca 10 minuter.
    6. Lossa kanten och servera den gärna ljummen med glass till. Samma efterrätt kan göras av krusbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lisejo 11 augusti 2011

    Mycket god efterrätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben