Trattis soppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Smarrig förrättsoppa

Ingredienser

  • 1 liten morot
  • 50 g torkade trattkantareller
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 liter vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 msk salviablad, valfritt
  • Instruktioner

    Skala moroten och skär i skivor. Lägg morot, kantarell och buljong i en kastrull tillsammans med 8 dl vatten. Låt koka i 15 min. Rör ut mjölet i resterande vatten, häll sedan i det i kastrullen och låt sjuda i 5 minuter. När soppan sjudit klart så mixar du den med en stavmix. Tillsätt därefter grädden och koka upp på nytt. Smaka av med salt och pepper. Rör i Salviabladen strax före servering ( obs, inte nödvändigt).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben