Trattkantarell soppa

Tid: 30 minuter

God höst soppa

Ingredienser

  • 1 dl torkade trattkantareller, blötlagda och avrunna
  • 1 liten purjolök
  • 5 dl vatten
  • 1⁄2 dl svampspad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1⁄2 dl finhackad persilja
  • 5 krossade enbär
  • 1 1⁄2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 1⁄2 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk torr sherry (kan uteslutas)
  • finhackad persilja till garnering
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Gör så här: 1 Ansa och skölj purjolöken. Skär den i tunna ringar. Koka upp vatten och svampspad och lägg i buljongtärningen. Tillsätt purjolök, vin, persilja och enbär. Låt sjuda ca 15 minuter.
    2. 2 Lägg i trattkantarellerna och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter. Red av soppan med mjölet utrört i lite av mjölken, tillsätt resten av mjölken samt grädden. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite sherry.
    3. 3 Häll upp soppan i varma tallrikar och strö över finhackad persilja.
    4. Tips: 1 dl torkade trattkantareller väger ca 25 g och motsvarar 1 liter, ca 300 g, färska rensade trattkantareller. Soppan kan göras på både färsk och torkad svamp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vilken svamp..?
    Vi har verkligen blivit bortskämda med en massa härliga svampsorter...

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Svamplära!
    Passa på att lära dig de vanligaste svampsorterna!Svamp är en ömtål...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben