Trattkantarellsoppa med lingon

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

Lingon ger syrlighet åt denna mustiga, lättlagade svampsoppa.

Ingredienser

  • 1 l trattkantareller
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk smör
  • 2,5 msk mjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 svampbuljongtärning
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl frysta eller färska lingon
  • Färsk rosmarin eller timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Hacka löken fint, rensa svampen och dela den i munsbitar. Fräs i smör tills det "knäpper" i svampen. Strö över mjölet, rör ut det och späd med vatten och grädde. Lägg i buljongtärningen. Låt sjuda några minuter, lägg i lingonen och sjud nån minut till. Smaka av med salt, peppar och färska örter. Garnera med lite stekt svamp och en kvist färsk rosmarin och servera till ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben