Trifle med mascarpone och sharon

Serverar: 4 portioner

Vacker dessert i flera lager, lite av alla smaker.

Ingredienser

  • Kaka
  • 2 ägg
  • ½ dl socker
  • ¾ dl vetemjöl
  • 50 g malda pistagenötter
  • Créme
  • 250 g mascarpone
  • 1 vaniljstång
  • ¾ dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 4 små sharonfrukter
  • Saft från 1 limefrukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 170 grader.
    2. Vispa ägg och socker poröst och krämigt, ca 10 minuter.
    3. Rör ner mjöl och mald pistage. Bred ut på en bakpappersklädd plåt, ca 1½ cm tjock.
    4. Baka kakan i ugnen i 12 minuter.
    5. Låt svalna. Tryck ut cirklar av kakan med glasen som desserten senare ska serveras i.
    6. Skala sharonfrukten och skär i små tärningar. Pressa limesaften över frukten, så att den behåller sin fina färg.
    7. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Rör samman mascarpone, vaniljfrö, socker och mjölk.
    8. Montera i glas. Frukt underst, créme och sedan en kakrundel. Fortsätt med mer frukt, ett lager créme och slutligen frukt igen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben