Trifle med mascarpone och sharon
Serverar:
4 portioner
Vacker dessert i flera lager, lite av alla smaker.
Ingredienser
Kaka
2 ägg
½ dl socker
¾ dl vetemjöl
50 g malda pistagenötter
Créme
250 g mascarpone
1 vaniljstång
¾ dl socker
2 msk mjölk
4 små sharonfrukter
Saft från 1 limefrukt
Instruktioner
Sätt ugnen på 170 grader.
Vispa ägg och socker poröst och krämigt, ca 10 minuter.
Rör ner mjöl och mald pistage. Bred ut på en bakpappersklädd plåt, ca 1½ cm tjock.
Baka kakan i ugnen i 12 minuter.
Låt svalna. Tryck ut cirklar av kakan med glasen som desserten senare ska serveras i.
Skala sharonfrukten och skär i små tärningar. Pressa limesaften över frukten, så att den behåller sin fina färg.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Rör samman mascarpone, vaniljfrö, socker och mjölk.
Montera i glas. Frukt underst, créme och sedan en kakrundel. Fortsätt med mer frukt, ett lager créme och slutligen frukt igen.
Liknande recept
Jordgubbspaj med mascarpone
4.8
1
3
Banan-choklad cupcakes med mascarpone
5
25 min
10
1
Mjuk pepparkaka med mascarpone och messmörskräm
Papaya eller Mango med mascarpone och lime
4
1
Lammfärsbiffar Mascarpone
5
30 min
4
1
Brownies med mascarpone
5
1 h
1
Sharons chokladpaj
4.5
8-10
1
Alans skotska Trifle
20
1
Körsbärskräm med Mascarpone
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!