Tropisk kycklinggryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Nytt! Bara sååå god - fick högsta betyg av resten av familjen!

Ingredienser

  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 1-2 msk smör- och rapsolja
  • 2 små burkar skivade champinjoner (114 g)
  • 2 dl crème fraiche 34%
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk Blue Dragon hackad ingefära
  • ½ -1 dl libanesisk fikonsylt
  • 1 dl russin
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 burk papaya i Amaretto (205 g frukt)
  • Ca 1 dl fryst mango
  • 1 liten burk ananasringar (139 g frukt)
  • Ca 1 msk mango chutney
  • Ca 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Tärna kycklingen. Bryn tärningarna i en stekpanna, lägg över i en gryta. Hacka champinjonerna i mindre bitar, lägg i grytan. Häll av amarettospadet. Skär ananasringarna i bitar. Blanda sedan i de övriga ingredienserna i grytan. Koka upp och koka ca 15 minuter på medelvärme tills kycklingen är genomkokt och allt är varmt. Smaka av med salt och Mango chutney.
    2. Servera med grov bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben