Julgodis...Julstämning!
Ingredienser
225 g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
1 3/4 dl Dansukker Rörsocker Flor
Smaksättning
1 ask 23 g, violtabletter eller
10 turkisk peppar eller
15 svartpepparkorn
Att doppa i
200 g mörk choklad
Garnering
Färgat pärlsocker eller
Flingsalt eller
Riven choklad
Instruktioner
- Lägg grädden och en av smaksättningarna i en rostfri kastrull och koka upp. Sjud därefter under lock i 10 minuter.
- Tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält och blandningen är slät.
- Låt svalna till rumstemperatur. Blanda i florsockret. Rör tills massan är slät.
- Täck över och ställ svalt i 2 timmar.
- Smält chokladen över vattenbad.
- Forma till bollar som doppas i den smälta chokladen.
Strö på lite färgat pärlsocker, flingsalt eller riven choklad. Förvaras svalt.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...
Chokladprovningar
Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...
Bordeaux
Bordeaux, några mil från Atlantkusten i västra Frankrike, är mest k...