Tryffel

Julgodis...Julstämning!

Ingredienser

  • 225 g mörk choklad
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 3/4 dl Dansukker Rörsocker Flor
  • Smaksättning
  • 1 ask 23 g, violtabletter eller
  • 10 turkisk peppar eller
  • 15 svartpepparkorn
  • Att doppa i
  • 200 g mörk choklad
  • Garnering
  • Färgat pärlsocker eller
  • Flingsalt eller
  • Riven choklad
  • Instruktioner

    1. Lägg grädden och en av smaksättningarna i en rostfri kastrull och koka upp. Sjud därefter under lock i 10 minuter.
    2. Tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält och blandningen är slät.
    3. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda i florsockret. Rör tills massan är slät.
    4. Täck över och ställ svalt i 2 timmar.
    5. Smält chokladen över vattenbad.
    6. Forma till bollar som doppas i den smälta chokladen. Strö på lite färgat pärlsocker, flingsalt eller riven choklad. Förvaras svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Chokladprovningar
    Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...

    Bordeaux
    Bordeaux, några mil från Atlantkusten i västra Frankrike, är mest k...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben