Tryffelvänd kålrabbi och polkarödbeta med shiso
Shiso är röd krassesort som finns att beställa i välsorterade grönsakshallar. Om du inte får tag i polkabetorna kan du ta rödbetor men de färgar salladen.
Tryffelolja varierar mycket i smakstyrka så prova dig fram. Smaka även på salladen när den stått en stund i kylen.
Ingredienser
3 kålrabbi
4 polkarödbetor
2 msk olivolja
1 tsk tryffelolja
2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Garnering
Shiso
Instruktioner
- Skala och skär kålrabbi och polkarödbetor i stavar. Koka upp dem var för sig i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Häll av vattnet, Låt grönsakerna rinna av ordentligt och lägg dem i en skål.
- Häll på olivolja och smaka av med tryffelolja. Strö på flingsalt och peppar.
- Garnera med shiso.
Liknande recept
Kommentarer (0)