Tryffelvänd kålrabbi och polkarödbeta med shiso

Serverar: 20 portioner

Shiso är röd krassesort som finns att beställa i välsorterade grönsakshallar. Om du inte får tag i polkabetorna kan du ta rödbetor men de färgar salladen. Tryffelolja varierar mycket i smakstyrka så prova dig fram. Smaka även på salladen när den stått en stund i kylen.

Ingredienser

  • 3 kålrabbi
  • 4 polkarödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk tryffelolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Shiso
  • Instruktioner

    1. Skala och skär kålrabbi och polkarödbetor i stavar. Koka upp dem var för sig i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Häll av vattnet, Låt grönsakerna rinna av ordentligt och lägg dem i en skål.
    2. Häll på olivolja och smaka av med tryffelolja. Strö på flingsalt och peppar.
    3. Garnera med shiso.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben