Tsatsiki med rödlök

Serverar: 4 portioner

Tsatsiki passar väldigt bra till grillat, på buffébordet till kall marinerad kycklingfilé eller kall marinerad fläskfilé

Ingredienser

  • ½ grön gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 rödlök
  • 2 ½ dl grekisk yoghurt, 10%
  • 1 vitlöksklyfta
  • Svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en tesked. Skär gurkan i ½ cm tjocka skivor. Lägg bitarna i en skål och strö på 1 tsk salt. Låt stå i ca 30 minuter.
    2. Skala rödlöken och skär den i tunna klyftor.
    3. Smaksätt yoghurten med krossat vitlök. Rör i avrunnen gurka och rödlök. Krydda med nymald svartpeppar och, om det behövs, mer salt. Strö över hackad persilja och servera.
    4. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben