Tunnbröd

Serverar: 8 portioner

Saftiga, smakrika och glutenfria tunnbröd som kan bakas både i torr stekpanna eller på plåt i ugnen. Kavla dem gärna med en kruskavel så lyfter de sig inte för mycket när de gräddas.

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 400 g kall mjölk
  • 20 g ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • 60 g sojamjöl
  • 100 g havremjöl
  • 20 g fiberhusk
  • Sojamjöl till utbakningen
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en jämn deg. Låt degen jäsa övertäckt med plast ca 2 timmar.
    2. Sätt ugnen på 200 grader om du tänkt grädda bröden i ugnen.
    3. Dela degen i 8 lika stora bitar och rulla dem runda. Kavla ut tunt i lite sojamjöl.
    4. Stek tunnbröden på medelvärme i en torr stekpanna eller grädda dem på plåt mitt i ugnen tills de fått fin färg på båda sidor och känns lätta.
    5. Lägg tunnbröden ovanpå varandra att svalna. Täck dem med en bakduk så torkar de inte.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben