Tunnbröd

Mycket godare att baka själv än att köpa.

Ingredienser

  • 1 liter mjölk
  • 1 p jäst
  • 3/4 kkp socker
  • 200 g margarin
  • vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält smöret och värm mjölken. Rör ut jästen. Tillsätt socker och mjöl tills du fått en deg som kan kavlas och som inte kladdar. Jäs degen i 20 minuter. Kavla ut degen degen, ska bli ca 6-7 långpannor, och jäs i 30 minuter. Grädda i ugnen 10-12 minuter i 225-250 grader.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben