Tunnbröd

(kan också bakas på elektrisk häll)

Ingredienser

  • 50 gram margarin
  • 5 dl mjölk (gärna fet)
  • 1 pkt torrjäst
  • 1-2 tsk salt
  • 1dl sirap (gärna brödsirapen)
  • 1 påse malda brödkryddor, valfritt
  • Mjöl (ex vetemjöl och rågmjöl med övervikt på vete)
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och häll i mjölken, följ anvisningen på torrjästpaketer. Häll i sirap och mjölk. Blanda mjöl och ev kryddor och torrjäst I en degbunke eller hushållsassistent. Häll i mjölet (nästan allt) och arbeta ihop kraftigt till en smidig deg. Låt jäsa i 20 min övertäckt. Dela degen i sju delar. Rulla till en boll ungefär som en tennisboll. Låt vila mellan två bakdukar. Sätt ugnen på 275°. Sätt in en plåt i ugnen ungefär i mitten (låt vara kvar i ugnen hela tiden då bröden tas i och ur ugn med spade. Kavlar de färdigjästa bullarna till tunna kakor. Lägg upp på brödspaden och nagga dem ordentligt annars blir det luftbubblor. Grädda i ugn c:a 4-5 min. Låt svalna mellan bakdukar (på galler)
    2. Är och njut dem ljumma!!!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben