(kan också bakas på elektrisk häll)
Ingredienser
50 gram margarin
5 dl mjölk (gärna fet)
1 pkt torrjäst
1-2 tsk salt
1dl sirap (gärna brödsirapen)
1 påse malda brödkryddor, valfritt
Mjöl (ex vetemjöl och rågmjöl med övervikt på vete)
Instruktioner
- Smält smöret och häll i mjölken, följ anvisningen på torrjästpaketer. Häll i sirap och mjölk. Blanda mjöl och ev kryddor och torrjäst I en degbunke eller hushållsassistent. Häll i mjölet (nästan allt) och arbeta ihop kraftigt till en
smidig deg. Låt jäsa i 20 min övertäckt.
Dela degen i sju delar. Rulla till en boll ungefär som en tennisboll. Låt vila mellan två bakdukar. Sätt ugnen på 275°. Sätt in en plåt i ugnen ungefär i mitten (låt vara kvar i ugnen hela tiden då bröden tas i och ur ugn med spade.
Kavlar de färdigjästa bullarna till tunna kakor. Lägg upp på brödspaden och nagga dem ordentligt annars blir det luftbubblor. Grädda i ugn c:a 4-5 min. Låt svalna mellan bakdukar (på galler)
- Är och njut dem ljumma!!!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lyckas med julskinkan
Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...
Hur jag blev matlagare
Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...