Tunnbröd

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Vad är bättre än ett snabblagat tunnbröd som serveras rykande varmt från plattan med lite smör!?

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl + nån dl till utbaket
  • 2 msk kryddor- kummin, anis och/eller fänkål (stöt gärna)
  • Instruktioner

    1. Blanda allt i en bunke. Lägg upp en hög med mjöl. Ta en stor matsked deg o forma lite rund. Lägg i mjölet- kavla o vrid 45 grader vid varje kavling. Nagga med gaffel eller använd kruskavel.
    2. Värm stekplåt eller plattan, värme 4 av 6.
    3. Vänd av det överflödiga mjölet eller använd pensel. Grädda i torr panna eller på plattan tills små bubblor syns på brödet ca 45 sek och vänd.
    4. Lägg första brödet på bakduk o en tallrik. Vänd över resten av duken över brödet. Låt bröden ligga på varandra för att hålla värmen under bakduken.
    5. Serveras varma med smör och ev ost och rulla ihop! Njut!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (1)

    Limparion 19 januari 2009

    Supergoda! Gick också utmärkt att frysa och sen tina och värma i micron!

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben