Tunnbröd

Mitt tunnbröd jag gör för bak i äkta vedugn. Vad går hem mot nygräddade kakor.....

Ingredienser

  • 3 l mjölk
  • 1 paket jäst, ser lite ut men stämmer
  • 2 burkar brödkryddor eller påsar
  • 3 paket rågsikt ca
  • 4 tsk salt
  • Vetemjöl till utbaket
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i mjölken. Blanda i salt och kryddorna. om påsar används så mal i mortel först, får ej vara för stora bitar. Arbeta sedan i mjölet. Låt stå och jäsa 3 timmar, eller medan bakugnen blir varm. Rulla sedan ut till klumpar.
    2. Använd rikligt med mjöl så det ej klibbar.
    3. Kavla ut till tunna runda kakor, använd sedan kruskavel. Borsta av mjölet noga innan den läggs på fjälen. Borsta sedan andra sidan, risk annars för "brännfisar". Grädda och rotera kakan tills den fått fin färg ca ½ min.
    4. Lägg kakan på bord och sopa av den igen. Skär i önskade bitar och låt ligga och svalna.
    5. Gräddantal kan jag ej uppge när det gäller vedugn...

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben