Tunnbröd

Baka ditt eget tunnbröd i stekpannan. Kanongott.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 5 dl standardmjölk
  • Torrjäst motsvarande 25 g färsk jäst
  • ½ tsk salt
  • 2 msk socker
  • ½ dl sirap
  • 13 dl mjöl
  • 1-2 tsk brödkrydda
  • Instruktioner

    1. Ger ca 24 tunnbröd
    2. Smält smöret och blanda de med övriga ingredienser. Låt jäsa i 45 minuter. Ta upp och knåda degen och dela den i 4 delar. Dela varje del i 4-6 bitar. Forma till bullar som kavlas platta och mjölas lite. Lägg i en torr stekpanna och stek på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida. Jättebra att frysa.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben