Ugnsbakad fylld lax

Serverar: 6-8 portioner

Alla nappar på lax. En god laxrätt med massor av smaker.

Ingredienser

  • 1 laxsida med skinn, ca 1 kg
  • 1 dl teriyakisås
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 msk finhackad vitlök
  • Saft av 1 lime
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1 kruka basilika
  • 1 röd chilifrukt
  • Salt
  • Peppar
  • 1 lime i skivor
  • Bomullssnöre
  • Lite olivolja
  • Tillbehör
  • Kokt färskpotatis
  • Sås på créme fraiche smaksatt med saft av lime, salt och peppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i två bitar. Pnesla köttsidorna med teriyakisås. Grovhacka basilikan, kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda lök, vitlök, limesaft, ingefära, basilika och chili och fördela det över fisken. Salta och peppra. Lägg ihop sidorna.
    2. Lägg limeskivorna ovanpå skinnet och bind om med bomullssnöre. Det är inte nödvändigt, men det håller ihop laxen och ser trevligt ut. Lägg över i en ugnsfast form och ringla lite olivolja över. Låt ligga i 2-3 timmar.
    3. Ställ in laxen i 150 graders varm ugn och baka tills innetemperaturen är 60 grader, ca 35-40 minuter. Servera laxen med kokt färskpotatis med mycket dill i kokvatnnet och créme fraiche smaksatt med limesaft, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben