Ugnsbakad lax

Serverar: 10 portioner

Tid: 20 minuter

Den här laxen är helt underbar! Gör gärna den kalla senapssåsen till (se nästa recept) också och då blir det perfekt! Tycker man inte om senap så mycket så ta mindre senap och smaka av. Jag hade ganska tjock bit lax som jag efter 25 min fick dela i portionsbitar och ha i ugnen en stund till.

Ingredienser

  • 2 1/2 kg laxfilè
  • ca 10 dl grovt havssalt
  • 1 1/2 dl olja
  • 1 1/2 dl pressad citronjuice
  • 1 msk dijonsenap
  • nymalen vitpeppar
  • 2 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • citronklyftor att dekorera med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Täck en ugnsplåt med ett cm-tjockt lager havssalt. Lägg fiskfiléerna med skinnsidan ner på saltbädden. 3. Rör ihop olja, citronjuice, senap, och peppar. Blanda i dill och gräslök. Fördela kryddblandningen över laxen. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter. 4. Servera med citronklyftor och färska örter, färskpotatis och gärna kall senapssås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben