Ugnsbakad lax med currytäcke

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabblagad god rätt. Servera med kokt ris och grönsaker

Ingredienser

  • 4 laxbitar
  • 1 purjolök
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl riven ost, gärna västerbottensost
  • Instruktioner

    Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Skölj och skiva purjolöken, strö den över laxen. Blanda creme fraiche med vitlök och kryddorna. Bred blandningen över laxen, strö över den rivna osten. Gratinera på 225 grader 15 - 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben