Ugnsbakad lax med feta

Serverar: 4 portioner

Mycket praktiskt och dessutom vackert är det att ha fisk och grönsaker i samma form. Smulad fetaost ger sälta och smak tillsammans med rosmarin och anisdoftande fänkål.

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé, 500 g
  • 1 - 2 fänkål, ca 300 g
  • 1 röd paprika
  • Smör- och rapsolja, gärna oliv
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rosmarin
  • 100 g smulad fetaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla fänkålen. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
    2. Blanda grönsaker och smör- och rapsolja i en ugnssäker form. Lägg på laxen. Krydda och strö på smulad ost.
    3. Stek i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben