Ugnsbakad lax med gräddig vitvinsås

Serverar: 2 portioner

Lite tid i köket

Ingredienser

  • 400 g laxfile
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 - 3 msk vit vin eller matlagningsvin
  • 1 msk fiskfond
  • salt
  • vitpeppar
  • blandadre grönsaker , tex morötter , sockerärtor , broccoli , majrova
  • haricots verts
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 200 grader. Koka ihop grädde och vin i en kastrull. Smasätt med fiskfonden först när såsen är simmig,annars blir den för salt om den får koka ihop. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg laxen på ett ugnsfast fat och stek i 15 minuter i ugn. lägg valfria grönsaker i lite kokande, saltat vatten och koka den i 3 - 4 minuter. häll av vattnet. Lägg upp fisken på tallrik häll på såsen och dekorera med grönsaker. Servera med kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Majvivan 28 februari 2008

    Mycket god och lättlagad laxrätt. Såsen blev superb. /Majvivan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben