Ugnsbakad lax med gräddstuvad savoykål.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Lite ovanlig men mycket god

Ingredienser

  • Ca 600 g färsk laxfilé, av mittbiten
  • Rivet skal av 1 citron
  • Ca 1 dl mie de pain, rivet
  • Dygnsgammalt vitt bröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk finhackad persilja
  • salt
  • peppar
  • ½ savoykålshuvud
  • 3 dl grädde, visp- eller mellangrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 pkt bacon
  • Instruktioner

    Befria laxen från ben och skinn, eller be att få det gjort i affären. Blanda citronrasp, rivet bröd, ost, persilja, salt och peppar i en bunke och blanda väl. Lägg laxen på ett smort ugnsfast fat och strö blandningen över laxen. Baka i 200 grader 15-20 minuter. Strimla under tiden kålen och koka den nästan mjuk i saltat vatten. Det tar ca 10 minuter. Låt rinna av ordentligt. Lägg ner i en kastrull och häll på grädden. Koka sakta tills grädden tjocknat något, tillsätt senap och smaka av med salt och peppar. Fortsätt koka tills det är krämigt. Strimla baconet och stek det knaprigt. Lägg ner i kålstuvningen. Servera laxen i lagom stora bitar tillsammans med kålen och kokt potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    00gullis08 8 januari 2010

    Ditt recept på gräddstuvad savoykål vart verkligenjättegott. Enkelt och passar säkert till många olika rätter.

    penann04 28 oktober 2010

    Mycket gott recept. Kommer nog pröva utan bacon nästa gång då jag tyckte den tog för mycket smak från fisken

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben