Ugnsbakad lax med pesto och feta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En snabblagad laxrätt med smak av medelhavet.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 4 tsk pesto
  • 4 msk smulad fetaost
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • 1 msk konc. fiskfond
  • ½ dl vitt vin
  • Citron
  • En nypa salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Bred peston över filéerna och smula fetaost över. Baka i ugn 200 grader ca 20-25 minuter.
    2. Gör såsen under tiden: Koka upp grädde, fiskfond och vin. Låt puttra i 10-15 minuter. Smaka av med citronsaft och salt och peppar.
    3. Servera med klyftpotatis och en blandad sallad med sockerärtor och gula körsbärstomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    birgittaobosse 13 oktober 2012

    Vi hade inget vitt vin hemme första gången vi gjorde såsne till rätten. Bytte därför ut vinet mot 1msk god cognac. Funkade perfekt! Nästan ännu godare än med vitt vin, som vi prövade nästa gång. En fantastiskt god, snabblagad fiskrätt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben