Ugnsbakad lax på saltbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mitt bästa laxrecept!

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax med skinn
  • Grovsalt
  • 1 citron
  • Dragon
  • Franska örter
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Strö rikligt med grovsalt i en form och lägg i laxbitarna med skinnsidan ner.
    3. Kläm över ca 2 skivor citron och krydda med lite citronpeppar. Krydda rikligt med dragon och franska örter. Baka i ugnen 15-20 minuter. Passa noga då den lätt blir torr om den står för länge!
    4. Servera med kokt potatis, grönsallad och en god romsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    herosmatte 10 februari 2009

    Det här receptet tyckte jag var gott speciellt med romsåsen till ,jag tog pressad potatis.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben