Ugnsomelett med lök och oliver

Serverar: 6 portioner

Gillar man oliver och lök så gillar man detta.

Ingredienser

  • 4 gula lökar
  • Smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 4 ägg
  • 100 g oliver (valfri färg)
  • 1 1/2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna på svag värme.
    2. Rör ner grädde, salt, peppar och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min. Lyft bort från värmen och låt svalna.
    3. Rör ner äggen i lökröran. Häll alltsammans i en smord ugnssäker form, 23 cm i diameter. Strö över oliver och ost.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med bröd och sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben