Ugnsrostad potatissallad med senap och getost till grillad entrecote

Serverar: 4 portioner

Den goda dressingen är blandad med en mycket grov senap baserad på cidervinäger.

Ingredienser

  • 1 kg färsk potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 squash (250 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 påse mangoldskott (ca 70 g)
  • 1 kruka basilika
  • 200-300 g getost i bit
  • Dressing
  • 4 msk cidervinägersenap eller annan grov osötad senap
  • 3 msk pressad citron
  • 3 msk vatten
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 4 skivor entrecote (á 150-200 g)
  • 1 tsk salt
  • 4 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen men låt skalet vara kvar. Torka den torr med handduk.
    2. Häll olja i en långpanna, rulla potatisarna däri och salta. Sätt in plåten i ugnen ca 10 min.
    3. Skölj squash och paprikor. Halvera squashen och skär den i trekantiga bitar, stora som potatisarna. Halvera och kärna ur paprikorna. Dela dem ytterligare en gång och skär trekanter. Ta ut plåten med potatisen och lägg i squash och paprikabitar. Rosta ytterligare 15-20 min.
    4. Blanda under tiden samtliga ingredienser till dressingen. Sklöj mangolden, plocka bladen från basilikan och skiva getosten.
    5. Ta ut de rostade grönsakerna och häll upp dem på fat. Vänd i mangold och basilika och blanda med hälften av dressingen. Ställ getostskivorna i salladen så smälter de lätt.
    6. Salta och peppra köttet på båda sidor. Grilla i het panna eller på grillen 1-2 min på varje sida. Servera genast med den rostade salladen och resten av dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    egopet 21 augusti 2010

    Suveränt gott recept på potatissallad, kan funka till andra kraftiga kötträtter Egopet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben