Ukrainsk soppa Solyanka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Mustig soppa.

Ingredienser

  • 5 hg köttfärs, gärna älgfärs
  • 3 lökar
  • 100 g bacon
  • 1 röd paprika
  • 2 klyftor vitlök, kan uteslutas
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 ½ l vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • 2-3 kokta potatisar
  • Soya
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärs, hackad lök, hackad paprika och tärnad bacon i smör i en gryta .
    2. Tillsätt vatten, buljongtärningar och tomatpuré, rör om. Smaka av med peppar och paprikapulver. Låt småkoka 15 minuter.
    3. Lägg i den tärnade potatisen och låt puttra litet till. Klipp över persilja.
    4. Servera gärna soppan tillsammans med pain riche.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    PONCHIK 16 september 2009

    Hej,Jelena heter jag.Gick genom några"ryska"recept,men dem inte alls (borstj eller soljanka)visst dem kan bli olika.Soljanka i stor sätt innehåller olika slags av kött ock korv,tom njurar och tunga,oliver.Mvh Jelena.

    PONCHIK 16 september 2009

    P.S föressten det finns fisk-soljanka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben