Ulrikas köttfärsgryta

Serverar: 4 portioner

En mustig gryta med mycket gott i. Servera ris eller potatis till.

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk soja
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • ½ dl chilisås
  • 5 ½ dl gräddmjölk
  • 2 msk lätt créme fraiche
  • ½ dl rött matlagningsvin
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1-2 morötter
  • 1 broccolibukett
  • 1 gul lök
  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk timjan
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ½ tsk maizena+ lite vatten
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • Tillbehör
  • Kokt potatis eller ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan, smula ner och bryn köttfärsen. Tillsätt soja, krossade tomater, chilisås, gräddmjölk, créme fraiche och vin. Smula ner buljongtärningen. Låt koka upp.
    2. Skala och skär morötterna i slantar, dela broccolin i buketter och skär stjälkdelen i bitar. Hacka löken. Blanda ner grönsakerna och bönorna i grytan. Krydda, pressa i vitlöken och låt puttra ca 30 minuter.
    3. Blanda samman maizena och lite kallt vatten och strila ner i grytan så att den tjocknar något. Öka på redningen om du vill ha tjockare sås.
    4. Strö över persilja och servera med ris eller kokt potatis samt sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben