Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme
Gjorde denna häromdagen,smaskigt värre!
Dela filén först på längden och sedan längderna i ca 4 delar beroende på hur lång den är. Peppra varje bit med five pepperskryddan och lägg dem i ugnsform. Stek bacon, strimlad purjo och champinjoner till fin färg och krydda även dem. Sprid det över köttet. Vispa ihop crème fraiche, grädde, ost och buljongtärningen, koka ihop under omrörning tills allt löst upp sig. Slå det över köttet och sätt in i 200 grader varm ugn i 45 minuter. Serveras med någon slags potatis och grönsaker. Smaklig måltid!
Måste fråga om du inte steker köttet innan du lägger det i formen?
Nej,i detta recept gjorde jag det inte.Blev bra ändå.
Jag gjorde det här igår....men bytte till kycklingfilé och tog fet grädde och en pressad vitlöksklyfta......och det var gudomligt gott!! Sambon och sonen åt så de rullade från bordet. Kommer absolut att göras fler ggr och ska även prova med fläskfilé. :D
Tackar för kommentaren!Vad kul att du tog kyckling och det gick lika bra,brukar mixa o matcha hej vilt med recept jag också!