Ungersk gurksallad

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Gjorde denna som tillbehör igår till stekt ryggbiff och potatisgratäng...blev suuupergod

Ingredienser

  • 1 stor gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • Dressingen
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk mild vinäger
  • ½ -1 tsk stark paprikakrydda
  • 2 msk gräddfil eller creme fraiche
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala gurkan och skär sedan gurkan i jämna tunna skivor
    2. Lägg gurkskivorna i en skål och strö över salt. Använd dina händer för att blanda gurkan och saltet tillsammans så att all gurka är täckta med salt. Låt gurkan vara i 15-20 minuter för att vätskan ska försvinna.
    3. Gör dressingen medan gurkan ligger i saltet. Pressa 2 vitlöksklyftor. Vispa ihop pressad vitlök och vinäger paprikakrydda gräddfil och olja.
    4. När det har gått 15-20 minuter lägg gurkan i ett durkslag och låt vätskan rinna av. Lägg sedan en liten tallrik (eller något liknande) över gurkorna i durkslaget och tryck försiktigt för att pressa ut så mycket vätska som möjligt.
    5. Hacka den röda paprikan i ej för små bitar.
    6. Torka gurkskivorna torra med hushållspapper. Lägg nu tillbaka gurkan i skålen och blanda försiktigt ner dressingen tillsammans med den hackade paprikan.
    7. Låt gärna salladen stå i en halvtimme innan servering för bästa smak.

    Liknande recept

    5
    30 min
    5-7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben