Ungersk kalvgulasch

Serverar: 4 portioner

Så här smakar gulasch när den är som bäst. Mört kalvkött och mycket paprika ger den rätta, ungerska touchen.

Ingredienser

  • 700 g grytbitar av kalv
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl köttbuljong på tärning (2 dl vatten + 1 tärning eller 1 msk fond + 2 dl vatten)
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knippa gräslök
  • 4 msk gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skär köttet fritt från fett och senor. Skär sedan köttet i 3 cm stora kuber. Skala och halvera schalotten- och vitlöken. Skär i fjärdedelar på längden. Skölj och ta ur kärnorna ur paprikan. Skär i 1 cm tjocka strimlor.
    2. Värm upp matfettet i en fettsnål panna. Bryn köttet portionsvis i oljan på stark värme. Ta upp köttet när det fått en fin yta. Häll ner schalotten-, vitlök och paprika i det resterande matfettet och låt grönsakerna steka en liten stund.
    3. Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med kryddorna och häll ner buljongen. Lägg på ett lock och låt småputtra i ca 45 minuter tills köttet är mört och mjukt.
    4. Skölj och torka av gräslöken, hacka den fint. Rör om i gräddfilen och ringla den sedan över gulaschen. Strö över gräslöken. Servera gulaschen genast med nykokt potatis, pasta eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben