Ungersk potatisgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Bra som lunch!

Ingredienser

  • 3-4 gula lökar
  • 10-12 potatisar
  • 1-2 gröna paprikor
  • ca 2 msk margarin eller smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 2-2½ dl vatten
  • 1 burk (ca 400 gram)tomater
  • 1 buljongtärning
  • ½-1 tsk salt
  • malen svartpeppar
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Skala potatisen och skär den i stora klyftor. Klyv, kärna ur och skölj paprikorna, skär dem i bitar. Fräs lökenmjuk i fettet i en gryta. Tillsätt paprikapulvret och ½ dl av vattnet. Rör omoch låt vattnet koka in. Den fuktiga värmen tar fram paprikapulrets fina smak. Lägg sedan i potatis och paprikabitarna, burktomater med spad, resten av vattnet och smulad buljongtärning. Koka under locktills potatisen är mjuk, 10-15 min efter uppkoksmaka av med salt och peppar. Servera grytan med ost och bröd som "grön" måltid eller medkokt eller stekt korv,

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anmawa 3 februari 2009

    Jag har ett liknande recept. Skillnaden är att jag inte har i burktomater och paprika. Däremot 1 tsk kummin och 2 krm mejram istället. Gräddfil och gräslök är gott till. Jag ska testa ditt recept snarast för detta är en gammal favorit från mamma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben