Ungersk soppa

Serverar: 6 portioner

Härlig höstsoppa!

Ingredienser

  • 1 1/2 l buljong
  • 100 g rökt fläsk
  • 200 g ungersk korv (kabanoss, gyulaer eller kolbasz)
  • 10 svartpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 1 liten chilipeppar
  • 6 potatisar
  • 3 stora morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • paprikapulver
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    Skär fläsk och korv i bitar. Koka i buljongen i 1/2 timme tillsammans med kryddor och vitlök.Tärna potatis, morötter, lök och paprika och lägg ner det i kastrullen. Låt det koka tills potatisen börjar mjukna. Häll i tomaterna. Gör en redning av smör, mjöl och grädde. Blanda ner allt och låt småkoka några minuter till. Servera gärna med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    TheManWithTheHat 12 juli 2011

    Ungersk mat är underbar! ska nog ta och prova detta någon gång!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben