Ungersk special

Serverar: 6-8 portioner

God o kryddig

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé eller bogfläsk
  • 3-4 stora paprikor blandad färg
  • 4-6 kabanosser(korv)
  • 5-10 pfefferoni(milda)
  • 2-3 tomater i bitar
  • 2 gula lökar
  • 3-6 dl grädde
  • Några klyftor vitlök
  • 1 liten burk syltlök
  • 1 liten burk cornicher(smågurkor)
  • 1-2 buljongtärningar samt vatten drygt 0,75 liter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Paprikapulver efter smak
  • Serveras med ris
  • Instruktioner

    1. Putsa och skiva filén/fläsket tunt i små bitar och krydda. Skala och skär löken och paprikorna. Strimla pfefferonin och dela gurkorna i 2-3 delar. Dela korvarna i 2-3 cm bitar.
    2. Tag en gryta och häll lite olja i botten. Bryn filén/fläsket tillsammans med löken och vitlöken. Tillsätt vattnet och buljongtärningen/na samt korven. Låt det stå och sjuda i 20-30 minuter. Koka riset under tiden.
    3. Lägg i paprikan och vänta 5 minuter. Häll därefter i resten av ingredienserna och toppa med grädden. Låt det hela bli varmt. Smaka av om köttet är färdigt. Såsen skall vara simmig inte krämig. Om det behövs späd med vatten, grädde eller mjölk.
    4. Ät tillsammans med riset. © Ulf Wiman

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben