Ungerska bogfläskrulader

Serverar: 4 portioner

Såsen kan rundas av med 2-3 msk crème fraiche eller grädde. Smörfrästa vitlökskryddade ärter och ris är ett gott tillbehör.

Ingredienser

  • 8 tunna skivor magert bogfläsk
  • 3 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk torkad rosmarin eller salvia
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 4 dl buljong eller vatten
  • 1½ msk tomatpuré
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjölet med salt, peppar, rosmarin eller salvia och vänd fläskskivorna i blandningen.
    2. Rensa paprikan från frön och det vita och hacka den fint. Rensa, skölj och skiva purjolöken fint.
    3. Fördela paprika och purjolök på fläskskivorna, rulla ihop och fäst med tandpetare eller bind om med bomullssnöre.
    4. Bryn fettet i en stekgryta eller panna, lägg ner ruladerna och bryn dem runt om.
    5. Späd med buljong eller vatten och tillsätt tomatpuré. Låt ruladerna eftersteka under lock på svag värme i cirka 25 minuter eller tills köttet känns mört. Ta bort tandpetare eller bomullssnöre. Smaka av såsen och strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben