Västerbottenpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Denna paj passar vid alla tillfälle utom kanske barnkalas då osten har en speciell smak.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 pajform aluminium ca 14 dl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl mjöl
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 250 g riven Västerbottensost
  • 2 äggulor
  • 2 hela ägg
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop ingredienserna till pajskalet i en skål med fingrarna. Tryck ut pajdegen och nagga med gaffel. Ställ i frysen under tiden du förbereder pajfyllningen så sjunker den inte ihop under gräddning.
    2. Riv osten och blanda med resten av ingredienserna till en smet .
    3. Förgrädda pajskalet ca 10-12 min i 175 grader. Ta ut ur ugnen och lägg i fyllningen och grädda ytterligare ca 20 min tills den är gyllenbrun och fortfarande lite "dallrig" i mitten.
    4. Låt den svalna och servera med gräddfil eller vispad crème fraiche, rödlök och löjrom (eller liknande) samt en god sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben