Frigående höns kan ibland ge ägg med ovanligt gula äggulor, då behöver man inte använda gurkmeja för att pajen skall bli gul.
Pajen går att frysa ner.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g margarin
1 ägg
2 krm salt
2-3 msk iskallt vatten
Fyllning
250 g riven Västerbottenost
2 dl vispgrädde
4 äggulor
½ tsk salt
1-2 krm cayennepeppar eller chili
1 msk gurkmeja
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 200 grader. Lägg ingredienserna för pajbotten i en matberedare med kniv. Använd pulsknappen tills degen blivit till en klump. Lägg degen in i en plastpåse och låt den vila i kylskåpet 1 tim.
- Tryck därefter ut den i en form med löstagbar botten 20 cm i diam. Förgrädda botten i nedre delen av ugnen i 200 grader 10-15 min. Lägg osten i en kastrull och häll grädden över, smält på svag värme och rör om. Vispa i ett ägg i taget.
Smaka av med salt och cayennepeppar eller om du föredrar chili så använder du det. Häll i gurkmejan för att få en gulare nyans på pajen.
Häll ostsmeten i pajskalet.
Grädda i 20 min tills pajen stelnat och fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)