Västerbottenpaj

Serverar: 6-8 portioner

Ett av mina bästa pajrecept.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gr margarin (kylskåps kall)
  • 2-3 msk vatten
  • 400-500 gr riven västerbottenost
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Pepppar
  • Instruktioner

    1. Ta vetemjöl och margarin och smula sönder mellan fingrarna. Häll i vatten och arbeta snabbt till en deg (undvik att knåda degen). Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Nagga botten och ställ formen i frysen i 10 minuter. Värm ugnen till 225 º. Förgrädda skalet i 10-12 minuter i mitten av ugnen. Sänk ugnsvärmen till 175 º. Vispa ihop ägg, vispgrädde, mjölk, lite salt och peppar. Rör ner osten och häll sedan smeten i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter.
    2. Tillbehör som är gott att äta till är gräddfil, röda romkulor och finhackad röd lök.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben