Västerbottenshots med ansjovis- och pepparrotsknäcke

Serverar: 4 portioner

Soppan är godast varm. Servera i små portionsglas eller koppar. En shot ska inte vara större än att den kan sväljas i två eller tre klunkar.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 50 g riven Västerbottenost
  • Knäcke
  • 4 små bitar tunt surdegsknäcke
  • 2 msk färskost med pepparrot
  • 2 rädisor
  • 4 ansjovisfiléer
  • 8 ärtskott
  • Garnering
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde och mjölk. Mixa ner osten i den varma gräddmjölken.
    2. Knäcke: Bred bröden med färskost. Ansa och skiva rädisorna. Toppa bröden med rädisor, ansjovis och ärtskott.
    3. Mixa soppan precis före servering. Fördela den i små glas. Garnera med olja och chiliflakes. Servera med en bit knäcke.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben