Västerbottenspaj med ansjovis

Serverar: 1 portioner

God paj att servera på Julbordet.

Ingredienser

  • 125 g smör i kuber
  • 3 dl vetemjöl
  • Ca 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g riven västerbottensost
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 liten burk ansjovis, 125 g
  • Instruktioner

    1. Mixa smör och mjöl snabbt till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa tills det precis bildar en boll. Låt degen vila i en plastpåse i kyl minst 1 timma. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform med löstagbar botten. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    3. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Salta och peppra. Häll ostfyllningen i pajskalet. Lägg i ansjovisfiléerna. Grädda pajen i 20 minuter och låt pajen svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben