Västkustens godaste fiskgryta, smalmat

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Den är bara så god.

Ingredienser

  • 200 g vit fisk, t ex hoki
  • 200 g lax
  • 4 morötter
  • ½ purjolök
  • 2½ dl vitt vin. torrt
  • 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 2 dl matlagningsgrädde. max 7 %
  • 1 msk dill
  • 1 tsk brun farinsocker
  • 200 g skalade räkor
  • Färsk dragon, eller timjan
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i stora bitar. Skiva morötter och strimla purjolök. Koka morötterna mjuka i vinet, häll i vatten och matlagningsgrädde. Tillsätt fiskbuljong och krydda med dill, dragon och farinsocker. Låt sjuda någon minut.
    2. Lägg i fisken och låt sjuda någon minut. Tillsätt purolöken och låt sjuda tills fisken är klar. Lägg räkorna på tallrikarna och häll på grytan annars kan räkorna bli sega.
    3. Dekorera gärna med citron och lite färska kryddor. Servera med ris eller pressad potatis och en sallad.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben