Vaniljscones med svartvinbärssylt

Serverar: 1 portioner

Fluffiga, saftiga scones med ljuvlig svartvinbärssylt på. 209 kalorier per scones 8 g fett 5 g protein 28 g kolhydrater Lägg till lite kalorier för sylten.

Ingredienser

  • Svartvinbärssylt
  • 1 liter svarta vinbär
  • 1 dl vatten
  • 4 dl socker
  • Vaniljscones
  • ½ vaniljstång
  • 8 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1½ msk bakpulver
  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 4 dl filmjölk
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Börja med sylten. Rensa bären och lägg dm i en gryta med vattnet. Koka upp och låt bären koka på svag värme under lock ca 5 minuter. Tillsätt socker och koka på svag värme utan lock 10 minuter. Skumma sylten om det behövs. Häll sylten i väl rengjorda burkar och sätt på locket när sylten fortfarande är varm. Förvara svalt.
    2. Sätt ugnen på 250 grader. Snitta och skrapa fröna ur vaniljstången. Blanda fröna med mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt små bitar av smöret och nyp ihop till en smulig deg. Blanda snabbt i filmjölken.
    3. Dela degen i 10 delar. Forma hastigt små bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite socker över varje scones. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    4. Servera sconesen varma eller kalla med en klick svartvinbärssylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben