Serverar: 4 portioner
Tid: 2 timmar
Ett gott och bra vardagsbröd till matsäcken som inte smular. En stor deg men mycket lättarbetad. Vill man ha större skivor av brödet så lägg limporna åt andra hållet i långpanna, de blir då nästan fyrkantiga istället. Också bra till matsäcken.
Smula jästen i en degbunke och lös upp den med lite vatten. Smält margarinet i en kastrull och häll på resten av vattnet och värm till 37 grader. Häll degvätskan på jästblandningen. Tillsätt sirap, saltet och det mesta av mjölet. Låt jäsa i 40 minuter. Ta upp degen på bakbordet, arbeta lätt . Dela degen i fyra delar och forma varje del till en limpa. Lägg limporna i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Jäs dem i 20 minuter. Grädda i 200 grader ugn i ca 40 minuter. Låt dem kallna på galler under en bakduk.
Bra recept. Brödet blev jättegott.
Tack. Vad glad jag blev att du tyckte om mina limpor. GOD JUL OCH GOTT NYTTT ÅR victea
Dags att baka idag igen.. :-) God Jul o Gott Nytt År poissons
Samma här, men det får vara till efter jul. Ha det så bra "poissons" victea
Jättegott bröd! Vi är många i familjen och det går åt massor med bröd, så detta passar perfekt!