Vårgryta med fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé med bl.a. bambuskott, vårlök och haricot verts. Servera filén med ris och en god macka med färskoströra.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé, tärnad el strimlad
  • 1 burk thai red currybas, ca 400 g
  • 200 g haricot verts
  • 100 g bambuskott
  • 4 vårlökar, strimlade
  • 200 g färskost
  • 4 msk sweet chilisås
  • 4 polarbröd eller hällekakor
  • 5 dl ris eller nudlar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp currybasen i en stor stekpanna.
    2. Tärna eller strimla fläskfilén och blanda ner, låt sjuda 2 min. Tillsätt bambuskott, hälften av vårlöken och haricot verts.
    3. Koka riset/nudlarna enl anvisning på förpackningen.
    4. Blanda ihop färskost, sweet chili och resten av vårlöken. Salta och peppra.
    5. Bred osten på fyra skivor bröd och toppa med de andra fyra. Dela dem på mitten i halvmånar och servera till thaigrytan.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben