Varm linssallad med spenat och lök

Serverar: 4 portioner

Sallad kan man väl inte bli mätt på? Ja, det kan man faktiskt. Det här är en grymt god och nyttig rätt.

Ingredienser

  • 2 dl belugalinser eller svarta linser
  • 150 g färska haricots verts
  • 1 dl osaltade cashewnötter
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk malen koriander
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • Saften av ½ citron
  • 1 msk chilipasta
  • ½ kruka färsk koriander
  • 4 tomater
  • 85 g färsk bladspenat på påse
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Servering
  • Grovt mjukt bröd
  • Instruktioner

    1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts i saltat vatten ca 3 minuter, skölj sedan med kallt vatten. Strimla bönorna.
    2. Rosta nötterna i en torr stekpanna, låt svalna. Skala och strimla löken. Fräs löken på svag värme tillsammans med kryddorna i 3 msk olja tills den är mjuk.
    3. Häll av linserna och skölj snabbt i kallt vatten. Blanda med lök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
    4. Blanda chilipasta, hackad koriander och 3 msk olja till en dressing. Skiva tomaterna och blanda med linser, spenat och nötter.
    5. Ringla över dressingen över salladen och servera med grovt mjukt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben