Varmrökt lax de lyx

Serverar: 4 portioner

Varmrökt lax tillsammans med en extra god dressing och potatissallad gör denna rätt riktigt lyxig. Salladen och såsen passar lika bra till inkokt lax eller andra rökta fiskar.

Ingredienser

  • 600 g nykokt färskpotatis
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor, skivade
  • 5 salladslökar, finskurna
  • 1 dl finskuren gräslök
  • Några kvistar dill, grovhackade
  • 1 kvist bladpersilja, grovhackad
  • Rivet skal av 1 citron
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 600 g varmrökt lax
  • Dressing
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl finhackad dill
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en bunke. Skala gurkan och dela den på mitten. Skrapa ut kärnorna och skär sedan gurkan i mindre bitar. Lägg ner gurkbitarna tillsammans med rädisor, salladslök, gräslök, dill och persilja samt citronskal. Ringla lite olivolja över, smaka av med salt och peppar.
    2. Dressing: Vispa äggulor och senap. Tillsätt oljan droppvis under omrörning. Blanda ner hackad dill och smaksätt med salt, peppar och lite socker. Vispa grädden och vänd ner den i dressingen.
    3. Servera potatissalladen och dressingen till den varmrökta laxen.

    Liknande recept

    4.3
    4-8
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben