Varmrökt lax och blomkål i fin form

Serverar: 4 portioner

Gratänger är bästa vardagslyxen som fungerar även till fest. Romanesco liknar blomkål fast den är grön och lite spetsformad, hittar du den inte så använd blomkål.

Ingredienser

  • 400 g varmrökt lax
  • 1-2 st romanesco- eller blomkålshuvuden
  • 1 knippa gräslök
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 dl riven mozzarellaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smula ner laxen i en smord ugnsform. Dela romanescon i buketter, koka dem några minuter i lättsaltat vatten. Lägg romanescon i formen och blanda runt med laxen. Hacka gräslöken.
    3. Vispa samman grädde och ägg, tillsätt gräslöken och krydda med salt, peppar och muskotnöt. Vänd ner osten och häll blandningen över gratängen. Gratinera i ca 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben