Vårrullar med fläskfilé och dipsås

Serverar: 4 portioner

Lika goda kalla som varma.

Ingredienser

  • 150 g fläskfilé
  • 2 msk rapsolja
  • 1 liten morot, grovriven
  • ½ gul lök, strimlad
  • ½ purjolök, strimlad
  • 50 g hackad färsk svamp
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • ½ paket filodeg ( à 500 g )
  • 2 msk smält smör
  • Dipsås
  • ½ msk sesamolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl japansk soja
  • ½ dl vatten
  • 1 dl jordnötter
  • 1 tsk honung
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla och bryn fläskfilén i oljan. Tillsätt morot, lök, purjolök, och svamp och låt fräsa med tills vätskan kokat bort. Krydda med salt, peppar och socker. Låt svalna. Blanda ner koriandern.
    2. Dela filodegsarken till ca 20*20 cm. Gör en vårrulle i taget. Lägg dubbla filodegsark och lägg en klick ca 2 msk, kött och grönsaksröra i mitten. Vik över och vik in kanterna. Rulla ihop och pensla med smält smör. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills vårrullarna blivit gyllenbruna. Servera med dipsås.
    3. Blanda alla ingredienserna till dipsåsen och mixa med en mixer eller en matberedare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben