Vegobiffar med citrongräsröra

Serverar: 4 portioner

Mjuka inuti och frasiga utanpå är de saftiga quinoabiffarna. Perfekt tillsammans med den uppfriskande röran.

Ingredienser

  • 2 dl quinoa tricolore
  • 2 ägg
  • 2 dl hirsflingor
  • ½ purjolök
  • Smör
  • 100 g riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ citrongräs
  • 250 g Keso, cottage cheese
  • Rivet skal och saft av 1 lime
  • 3 betor, gärna blandade färger
  • Salt
  • Ärtskott
  • Instruktioner

    1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
    2. Rör ihop ägg och 1 dl hirsflingor i en bunke och låt stå ca 10 minuter. Finstrimla purjolöken. Fräs den mjuk i lite smör. Rör ner quinoa, purjolök och riven ost i äggblandningen. Smaka av med salt och peppar. Låt vila i ca 10 minuter.
    3. Banka citrongräset och hacka det fint. Blanda med cottage cheese och limeskal. Smaka av med salt. Skala och skiva betorna så tunt som möjligt och krama ihop med limesaft och salt.
    4. Forma 8 biffar av smeten och vänd dem i resten av hirsflingorna. Stek dem frasiga i smör ca 2 minuter per sida.
    5. Servera biffarna varma med sallad och citrongräsröra. Garnera med ärtskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben